Finse sauna

Finse sauna

De Finse sauna is al heel oud, sowieso is de sauna al heel oud. In de tijd van de oudheid waren er al stoombaden, dit zijn later de sauna’s geworden zoals wij deze nu kennen. In Finland bestaat de sauna al meer dan 2000 jaar.

De sauna is al heel oud.

De sauna blijft maar veranderen eerst was het een stoombad, nu kan een sauna zelfs buiten. Het was vroeger een gat in een heuvelflank, maar nu kan het ook in een appartement, maar welke sauna je ook gaat kiezen voordat je in de sauna gaat moet je een douche nemen, de sauna is namelijk 60 tot 90 graden heet, als je er water op gaat gooien (op de stenen) dan wordt het nog warmer en daar moet je natuurlijk tegen kunnen. Het is goed om lekker te gaan zweten de poriën gaan door de sauna lekker open en het is voor alle mensen erg gezond.

Jaartallen en aantal sauna’s

Heb je al eens gezien hoe de eerste Finse sauna er uit zag? Je kunt op internet gaan ontdekken hoe dat de Finse sauna er uit ziet, misschien is dat wel een goede keuze voor jou als je een nieuwe Finse sauna aan wilt schaffen. Neem even de tijd om te kijken wat de prijzen zijn en of dat de Finse sauna bij jou thuis gaat passen. In 1990 waren er in Finland 1500.000 sauna’s 4.900.000 inwoners waren er toen. Dat is natuurlijk een groot aantal. Veel mensen willen nu graag gaan genieten in een sauna. Ze komen hier lekker tot rust en kunnen lekker zweten. Voor jong en oud is het een goede keuze om eens de Finse sauna te proberen. Je weet dan meteen wat de mogelijkheden zijn en wie weet is dat wel eens heerlijk voor jouw huid. Misschien wel zo lekker dat je een eigen sauna aan wilt schaffen.